Static On Factory Head Unit

Discussion forum for body kits, repair, modifications, interior styling, Audio / Video and internal/external lighting.
User avatar
Gold Digger
Posts: 7343
Joined: Sun Apr 11, 2004 8:48 pm
Car: Current:
2011 Infiniti G25X
2012 Subaru Legacy 2.5i
Former:
1995 Nissan Skyline GT-R V-Spec Midnight Purple
1990 Nissan Laurel Club S Turbo Two Tone Pearl
Contact:

Static On Factory Head Unit

Postby Gold Digger » Tue Jan 05, 2021 6:32 am

So, after taking a little drive around town in my newly acquired 2011 G25X, I found something that has me a bit perturbed.

I listen to a local classic rock station that is no more than 5 miles across town from me.
When I have the radio turned up a bit I can hear static. Like the sound you get on radio stations that are right about their broadcasting distance limit.

I even drove by the radio station itself with the channel locked in and it still had static on it.

Has anyone experienced anything like this before?
Any help is appreciated!


Thanks!!


User avatar
telcoman
Posts: 5727
Joined: Sat Jul 08, 2006 11:30 am
Car: 2016 Q70 Bye 2012 G37S 6 MT w Nav 94444 mi bye 2006 Infiniti G35 Sedan 6 MT @171796mi. 2013 Altima 2.5SV
Location: Central NJ

Re: Static On Factory Head Unit

Postby telcoman » Mon Feb 01, 2021 8:49 am

Did you ever try listening to the same station in another vehicle or at home to determine if the static that you were hearing in your vehicle was a vehicle problem of a station signal problem?
Does the static occur when you drive father away from the station transmitter as the static could be a possible signal overload problem.? You can google the authorized transmitter power output of that station.

User avatar
Gold Digger
Posts: 7343
Joined: Sun Apr 11, 2004 8:48 pm
Car: Current:
2011 Infiniti G25X
2012 Subaru Legacy 2.5i
Former:
1995 Nissan Skyline GT-R V-Spec Midnight Purple
1990 Nissan Laurel Club S Turbo Two Tone Pearl
Contact:

Re: Static On Factory Head Unit

Postby Gold Digger » Mon Feb 01, 2021 1:32 pm

I completely forgot I had posted this...

Thanks for the response.

The sound in my other vehicles was crystal clear the days I noticed the static.
Now, here's the weird part. I just went outside and tried it as I haven't driven the car recently due to a suspension issue I'm in the process of fixing.

When I start the car and turn on the radio, it's just fine and dandy. Not sure what the heck caused it, but maybe my son was playing around with the radio settings or something the few times he drove it. Who knows... :gotme


Return to “G35 and G37 Interior, Exterior and Audio”