Slight mis at idle

A general discussion forum for G35 and G37 owners and a great place to introduce yourself to the NICOclub G-Series Forums!
zachggus
Posts: 11
Joined: Thu Apr 04, 2019 8:05 am
Car: 03 g35 sedan.

Slight mis at idle

Postby zachggus » Thu Apr 18, 2019 6:24 pm

So I just rebuilt my motor and have been driving a couple weeks. I notice when I’m sitting in traffic that I have a misfire. It’s not bad enough to throw a code and the scanner I have does not show a misfire monitor. Off idle it doesn’t miss a beat and is smooth. I was experiencing lean on bank one but I have got that fixed. I replaced both cam and crank sensors. And put a new intake boot on. Anyone had this before?


zachggus
Posts: 11
Joined: Thu Apr 04, 2019 8:05 am
Car: 03 g35 sedan.

Re: Slight mis at idle fixed

Postby zachggus » Tue Jun 04, 2019 1:42 pm

Finally fixed it ended up being a bad coil. I replaced all of them half were original 15 years old. Runs like new again.

tjrob2000
Posts: 73
Joined: Sat Jun 07, 2014 5:42 pm
Car: 2007 G35 sedan (journey)

Re: Slight mis at idle

Postby tjrob2000 » Sat Sep 14, 2019 10:06 am

How was the rebuild process? What lead up to it and what all got replaced? I've done the water pump and timing chain tensioners, but not sure I'd want to tackle a full rebuild (been a long time since doing one on an Alfa Romeo GTV6).

Tom

User avatar
audtatious
Moderator
Posts: 36885
Joined: Sun Oct 27, 2002 5:31 pm
Car: 2017 Q60 Red Sport - 2014 Q50s AWD
Location: Stalking You
Contact:

Re: Slight mis at idle

Postby audtatious » Fri Sep 20, 2019 5:23 am

Thanks for updating the thread, good to know you have it fixed and what the issue was.


Return to “G35 and G37 General Discussions”