Need a bunch of 1966 520 info. Any one know of vendors?

1965-1971 Datsun 521 forums. All 520 and 521 topics and discussion can be found here.
velocejoe
Posts: 12
Joined: Tue Mar 17, 2009 7:13 am
Car: 1966 post-October 520 pickup

Need a bunch of 1966 520 info. Any one know of vendors?

Postby velocejoe » Thu May 14, 2009 3:47 pm

OK, I'm trying to set timing, adjust points, adjust valves, verify compression,etc... I just got back from the second maiden voyage. This one lasted about 1.5 hours!!! The truck runs great, just seems like it is low on power going up the hills, or is that normal for the J13? Also, my running lights in the front(turn signals) go out when I put the headlights on, but burn when the switch is in the parking light position.

I really need some info. Repair manuals (I will pay you to make me a copy if you have one). I am in desperate need of specs. Carb float level, timing, dwell angle info, etc. I would really appreciate it. Just trying to keep this one going. It only has 118K and NO major rust on the body!!!! Just getting tired of never being able to get the right part. Is there a vendor anywhere that specializes in our 520's? Thanks everyone.


User avatar
AZhitman
Administrator
Posts: 70808
Joined: Mon Apr 29, 2002 2:04 am
Car: 72 240Z RB25, 63 Bluebird RHD, 63 NL320, 67 WRL411, 67 SPL311, 68 510 SR, 77 620 SR20, 97 D21, 98 S14, 11 LS460L, 12 Titan 4x4, 20 MX5 Club.
Location: Surprise, Arizona
Contact:

Postby AZhitman » Thu May 14, 2009 8:01 pm

Loading your manual on the server right now - Give me a few minutes.

For the low, low cost of free-ninety nine.

J13 is about 60hp IIRC, so there's no surprise it feels weak on an uphill grade.

Wiring issue with the lights? Trace those wires - It's a pretty simplistic wiring setup. Sounds like it's wired wrong at the switch tho.

Some 520 parts are still available through places like AutoZone and RockAuto.com...

User avatar
AZhitman
Administrator
Posts: 70808
Joined: Mon Apr 29, 2002 2:04 am
Car: 72 240Z RB25, 63 Bluebird RHD, 63 NL320, 67 WRL411, 67 SPL311, 68 510 SR, 77 620 SR20, 97 D21, 98 S14, 11 LS460L, 12 Titan 4x4, 20 MX5 Club.
Location: Surprise, Arizona
Contact:

Postby AZhitman » Thu May 14, 2009 8:25 pm


User avatar
phlebmaster
Posts: 912
Joined: Wed Dec 31, 1969 5:00 pm
Car: 1973 240z L26 4spd rip roar and ready to go!

Re: (AZhitman)

Postby phlebmaster » Fri May 15, 2009 3:42 am

AZhitman wrote:Here you go, Joe!

http://www.nicoclub.com/FSM/520
Greg....You Rock!! Thanks.

srl311too
Posts: 32
Joined: Wed Dec 31, 1969 5:00 pm

Postby srl311too » Fri May 15, 2009 7:51 am

My lights did the same thing. The inspection station would not pass the truck even though this is the way it is wired. I added a diode to the light switch so the front running lights would stay on with the switch fully pulled out. YOu think yours is slow uphill? I replaced the rear gears and went from a 4.88 to a 3.90. Great on the hiway but slow acceleration.

It's black now

http://www.flickr.com/photos/1...78522/


JollyRogers
Posts: 4
Joined: Wed Sep 02, 2009 9:29 pm
Car: 66 Datsun 1300 Pick-up

Re: (AZhitman)

Postby JollyRogers » Wed Sep 02, 2009 9:38 pm

Thank you for the Manual! I downloaded it also. Hope you didn't mind?


Return to “Datsun 520 / 521”