"I'm driving" text reply

Nissan Rogue forum - Includes Nissan Qashqai and Nissan Dualis as well.
User avatar
CapeCodChips
Posts: 104
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:21 am
Car: Gun Metal Grey `14 Rogue SV
Location: Buffalo NY

"I'm driving" text reply

Postby CapeCodChips » Mon Dec 21, 2015 6:54 pm

I googled "how do I stop I'm driving text replies"?
When driving my 2014 Rogue (bluetooth connected) and I get a text the phone automatically sends an "I'm driving" reply.
The internet says it's a Nissan Connect feature. You can turn it off, but it goes right back on next time you're in the car.
Any solutions?


phjake
Posts: 99
Joined: Wed Sep 02, 2015 2:27 pm
Car: 2015 Murano SL
Location: Phoenix, AZ

Re: "I'm driving" text reply

Postby phjake » Mon Dec 21, 2015 7:55 pm

I found this on another forum.

"I figured it out. Just press settings and go to bluetooth (first option in my car) and scroll down until you see auto reply and just turn it off. The manual says you have to push the apps button but that didn't do anything."

There was no mention of this being part of Nissan Connect, and is just a setting in Bluetooth. We have a 2015 Rogue and don't have this problem.

followingnfront
Posts: 1085
Joined: Sat Jan 26, 2013 3:32 pm
Car: 2017 Maxima S

Re: "I'm driving" text reply

Postby followingnfront » Wed Dec 23, 2015 11:12 am

Yeah mine doesnt have this problem either.

jklep
Posts: 3
Joined: Sat Aug 08, 2015 10:17 am
Car: 2008 Frontier CC SB 4.0L v6 Auto

Re: "I'm driving" text reply

Postby jklep » Wed Dec 30, 2015 4:31 pm

CapeCodChips wrote:I googled "how do I stop I'm driving text replies"?
When driving my 2014 Rogue (bluetooth connected) and I get a text the phone automatically sends an "I'm driving" reply.
The internet says it's a Nissan Connect feature. You can turn it off, but it goes right back on next time you're in the car.
Any solutions?
I have a 2015 Frontier, and I'm having this problem. I go to "Settings > Bluetooth > Auto Reply" and turn it OFF, but every time I shut the truck off and turn it back on again, it goes back to ON and doesn't remember any of my other bluetooth settings, including that I shut the vehicle off with Bluetooth OFF, yet it still automatically turns on. Nissan Consumer Affairs said "we know about it" but have stated the "software guys are too busy to deal with it" and now are giving me the silent treatment (2+ months).

If you learn anything, please let us know!
CapeCodChips wrote:I found this on another forum.
I know it isn't the greatest etiquette to reference other forums and share links, but...could you private message me the link to that forum? I'm stumped and getting annoyed with Nissan.

Maximus099
Posts: 132
Joined: Mon Oct 13, 2014 8:09 am
Car: 2014 Nissan Rogue SV AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby Maximus099 » Thu Dec 31, 2015 7:17 am

It does seem to reactivate the message once the vehicule is shut off and restarted so we have to do the steps each time. Not smart from nissan.

jklep
Posts: 3
Joined: Sat Aug 08, 2015 10:17 am
Car: 2008 Frontier CC SB 4.0L v6 Auto

Re: "I'm driving" text reply

Postby jklep » Thu Dec 31, 2015 7:55 am

Maximus099 wrote:It does seem to reactivate the message once the vehicule is shut off and restarted so we have to do the steps each time. Not smart from nissan.
That is the same thing with mine. I also tested it with 3 different phones (mine and the phones of a one of the salesmen and one of the service techs at the Nissan dealership), same issue for all of them.

I am at the point where I'm trying anything short of tearing the radio out. I have a few tech/geek friends (I'm a geek as well) looking into it for me as well, hoping we can find something, anything. I'll keep all posted if I learn something.

Maximus099
Posts: 132
Joined: Mon Oct 13, 2014 8:09 am
Car: 2014 Nissan Rogue SV AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby Maximus099 » Sat Jan 02, 2016 11:11 am

Thanks please do.

outtolearn88
Posts: 143
Joined: Sat Aug 16, 2014 2:46 pm
Car: Rogue SL AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby outtolearn88 » Mon Jan 04, 2016 7:03 pm

Hi. Sorry to read of your problem but if it makes you feel better you are not alone !

NISSAN software us just a mess ! They just don't seem to have any idea of what they are doing.

I think they just lost track of what is going on.....
They are just so sooo far behind when it comes to technical STUFF !

I'm on my 3rd head unit with NAVIGATION & it's still just as buggy as when I started !

The DEALER's are at a lost..... They just don't know what to do ..... They don't get any answers from NISSAN !

Good luck & Keep us updated

Thanks for sharing

User avatar
CapeCodChips
Posts: 104
Joined: Sat Nov 16, 2013 10:21 am
Car: Gun Metal Grey `14 Rogue SV
Location: Buffalo NY

Re: "I'm driving" text reply

Postby CapeCodChips » Sat Jan 16, 2016 6:48 am

I deleted Nissan Connect from my phone and that stopped the "I'm driving" replies.

jklep
Posts: 3
Joined: Sat Aug 08, 2015 10:17 am
Car: 2008 Frontier CC SB 4.0L v6 Auto

Re: "I'm driving" text reply

Postby jklep » Sat Jan 16, 2016 7:23 am

CapeCodChips wrote:I deleted Nissan Connect from my phone and that stopped the "I'm driving" replies.
All well and good, but does it still read your texts to you when they come in? I want it to read my texts to me, but just stop auto-replying.

Maximus099
Posts: 132
Joined: Mon Oct 13, 2014 8:09 am
Car: 2014 Nissan Rogue SV AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby Maximus099 » Sun Jan 17, 2016 8:34 am

I don't even have the Nissan connect on my phone and it stills sends out the message. I even setup a different reply message in the bluetooth settings in the vehicule and it still goes back to the "I'm driving' message once the vehicule is restarted.

outtolearn88
Posts: 143
Joined: Sat Aug 16, 2014 2:46 pm
Car: Rogue SL AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby outtolearn88 » Sun Jan 17, 2016 5:32 pm

Maximus099, Do you know what software version you have in your ROGUE ? Was it ever updated by the dealer ?

Maximus099
Posts: 132
Joined: Mon Oct 13, 2014 8:09 am
Car: 2014 Nissan Rogue SV AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby Maximus099 » Mon Jan 18, 2016 8:26 am

Never updated and besides this never had any other issues with the radio/info.

outtolearn88
Posts: 143
Joined: Sat Aug 16, 2014 2:46 pm
Car: Rogue SL AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby outtolearn88 » Tue Jan 19, 2016 1:30 pm

Well you should look into getting the software updated. It seems to run faster but .... ha.... Theirs always a but it still have some issues like I have said but ..... Told you there are more you will be on the list to get future updates installed at no $$ to you.

Maximus099
Posts: 132
Joined: Mon Oct 13, 2014 8:09 am
Car: 2014 Nissan Rogue SV AWD

Re: "I'm driving" text reply

Postby Maximus099 » Wed Jan 20, 2016 7:35 am

I'm due for an oil change soon so I'll bring it up with the service guys. thanks

Klolkema
Posts: 1
Joined: Tue Feb 07, 2017 5:09 am
Car: Altima

Re: "I'm driving" text reply

Postby Klolkema » Tue Feb 07, 2017 5:28 am

I just recently bought 2015 altima from the local dealer. I have had the same problem with texting. Service dept. sent me to sales and sales tried to send me back to service. Then I got the sales people to see my problem. We all agreed it is a Nissan tech problem and started a service champian to Nissan for an update to change the default settings in the software. The more champions we have the sooner they will fix it.

azaleagirl
Posts: 1
Joined: Tue Feb 14, 2017 11:57 am
Car: 2016 Rogue

Re: "I'm driving" text reply

Postby azaleagirl » Tue Feb 14, 2017 12:35 pm

2016 Rogue, I had the same problem. Finally figured out a work around. Un-pair your blue tooth phone. Then go into settings and turn off the auto reply option. Then go back and pair your phone. This worked for me and it has not gone back to auto reply since I did this. It does read my texts, just no annoying auto reply.

driftwood7
Posts: 1
Joined: Wed Jun 28, 2017 5:35 am
Car: 2016 Nissan Versa Note SV

Re: "I'm driving" text reply

Postby driftwood7 » Wed Jun 28, 2017 5:44 am

I had the same problem. I had to change the auto reply setting to off every time I got in the car because the setting just wouldn't save. (None of the other Bluetooth options would save either, except for the phone).

To fix mine, I followed these instructions to do a factory reset:

-Power off stereo
-Hold down 1 button while turning volume knob counter clockwise until the service menu comes up
-Select confirmation/adjustment
-Select initialize settings. It will power down for a minute then come back up.

Doing this will reset clock, preset channels, and all your other settings, so you'll have to reset all those to your liking.


So far it seems to be working perfectly for me! People who text me no longer get that annoying, "I'm driving -from My Car" message!

psa
Posts: 1
Joined: Mon Aug 21, 2017 12:52 pm
Car: 2014 Nissan Altima

Re: "I'm driving" text reply

Postby psa » Mon Aug 21, 2017 1:01 pm

The above post by @driftwood7 worked for me! Here it is:
driftwood7 wrote:
Wed Jun 28, 2017 5:44 am
I had the same problem. I had to change the auto reply setting to off every time I got in the car because the setting just wouldn't save. (None of the other Bluetooth options would save either, except for the phone).

To fix mine, I followed these instructions to do a factory reset:

-Power off stereo
-Hold down 1 button while turning volume knob counter clockwise until the service menu comes up
-Select confirmation/adjustment
-Select initialize settings. It will power down for a minute then come back up.

Doing this will reset clock, preset channels, and all your other settings, so you'll have to reset all those to your liking.


So far it seems to be working perfectly for me! People who text me no longer get that annoying, "I'm driving -from My Car" message!
Thank you!

I followed the steps exactly:
- Pressed the power button to turn the console off.
- Held "1" (that is, the preset number 1 under the screen) WHILE turning the volume knob counter clockwise, and eventually within a few seconds, the screen came up.
I did the reset as written in the post.
After that I had to fix all my settings, but it seemed to remember my phone, didn't have to re-pair that.
I connected my phone, then I change the Bluetooth setting for Auto reply to OFF.
I turned off my car, turned on my car, waited for it to connect, then checked the setting and Auto reply was still OFF! Thank you for your post!

Moulin Rogue
Posts: 3
Joined: Wed Aug 23, 2017 5:35 pm
Car: 2011 Nissan Rogue

Re: "I'm driving" text reply

Postby Moulin Rogue » Wed Aug 23, 2017 6:12 pm

My mom has a 2016 that does this. When I first saw that text I though "wow that's rude"

If you knew my mom, you'd also know I wasn't surprised.

Avenlanzer
Posts: 1
Joined: Wed Sep 06, 2017 3:28 pm
Car: 2017 Sentra

Re: "I'm driving" text reply

Postby Avenlanzer » Wed Sep 06, 2017 3:31 pm

This worked! Thank you Driftwood!
driftwood7 wrote:
Wed Jun 28, 2017 5:44 am
I had the same problem. I had to change the auto reply setting to off every time I got in the car because the setting just wouldn't save. (None of the other Bluetooth options would save either, except for the phone).

To fix mine, I followed these instructions to do a factory reset:

-Power off stereo
-Hold down 1 button while turning volume knob counter clockwise until the service menu comes up
-Select confirmation/adjustment
-Select initialize settings. It will power down for a minute then come back up.

Doing this will reset clock, preset channels, and all your other settings, so you'll have to reset all those to your liking.


So far it seems to be working perfectly for me! People who text me no longer get that annoying, "I'm driving -from My Car" message!

Icharus
Posts: 3
Joined: Tue Nov 19, 2019 7:05 pm
Car: Nissan Altima

Re: "I'm driving" text reply

Postby Icharus » Wed Nov 20, 2019 12:24 am

I have had my 2018 Altima for just over a year now and I have been unsuccessful at trying to get it to stop sending the automatic replies unless I turn it off every time I start the car.
I recently found the steps posted above for resetting the head unit. I tried with great excitement and held my breath.
Alas, I let out a huge sigh.
It seems that it works for some people, but in my case, I tried resetting the unit twice. Each time I re-paired my phone and each time the automatic reply reverted to its On state.

Does anyone else have a possible solution to this problem?

Thank you!

User avatar
DTASFAB
Posts: 301
Joined: Thu Jul 25, 2013 8:49 am

Re: "I'm driving" text reply

Postby DTASFAB » Wed Nov 20, 2019 6:09 am

What kind of phone?

User avatar
Rogue One
Moderator
Posts: 7469
Joined: Tue Jun 14, 2011 10:15 pm
Car: 2011 Nissan Rogue SL
2012 Nissan Rogue SL
2012 Honda CR-V LX
Location: Florida, USA

Re: "I'm driving" text reply

Postby Rogue One » Wed Nov 20, 2019 6:18 am

I had a similar problem with my DD, a Honda CRV LX. However the CRV does not have such a setting in the head unit (at least not in the base model). Anyway I had a Samsung Galaxy 6 that I had activated driving mode on, which would send out the "I'm Driving" message just like y'all are dealing with.

Have any of you checked your phone settings for this feature? Even if you have it turned off in the car, if the phone says you want to send that message, it's gonna override the car settings and send it.

Icharus
Posts: 3
Joined: Tue Nov 19, 2019 7:05 pm
Car: Nissan Altima

Re: "I'm driving" text reply

Postby Icharus » Wed Nov 20, 2019 7:27 am

DTASFAB wrote:
Wed Nov 20, 2019 6:09 am
What kind of phone?
Google Pixel 2 XL

Icharus
Posts: 3
Joined: Tue Nov 19, 2019 7:05 pm
Car: Nissan Altima

Re: "I'm driving" text reply

Postby Icharus » Wed Nov 20, 2019 7:30 am

Yes, all the settings in the phone for auto reply are off.
I can turn it off in the car manually each time, but when I turn the car off, go to work, and come back to the car, upon starting, the auto reply setting in the car is back to On.


Return to “Rogue Forum”