Coolant temp sensor location

ONLY for ADVANCED technical discussion about the 240sx!
BrianZ32
Posts: 85
Joined: Tue Sep 13, 2016 1:55 am
Car: 93' 9 2+2 300zx

Coolant temp sensor location

Postby BrianZ32 » Tue Jun 19, 2018 7:09 pm

Hey guys, on my s13, i just did a tune up and it runs better now. However, the car is still shaky at idle and i started messing with this sensor that i believe is the coolant temp sensor however i cannot confirm. It is a ka24e
Can somebody confirm which sensor this is? I was messing with it and it change the way the car was idling which led me to believe this sensor is causing this. It bogs at times. Pics are provided below

Image

Image


Enzo702
Posts: 3
Joined: Wed Jun 20, 2018 11:16 am
Car: 1991 Nissan 240sx Hatchback SR20DET

Re: Coolant temp sensor location

Postby Enzo702 » Wed Jun 20, 2018 11:46 am

You are correct, this is the Coolant temp sensor. The Sensor gets read by the ecu, then out your gauge cluster.

User avatar
Hijacker
Moderator
Posts: 15736
Joined: Wed Aug 13, 2003 4:57 am
Car: '92 240sx Convertible
'11 Pathfinder
Location: Fredericksburg, VA

Re: Coolant temp sensor location

Postby Hijacker » Mon Jul 09, 2018 5:16 am

Enzo702 wrote:
Wed Jun 20, 2018 11:46 am
You are correct, this is the Coolant temp sensor. The Sensor gets read by the ecu, then out your gauge cluster.
Not exactly correct. There are two sensors. The two pin with the red plug goes to the ECU, and is the one that's probably giving him problems. The other single pin spade connector is the one that goes to the dash. It's a direct connect and has no bearing on how the ECU runs.

Order a new two pin coolant sensor, and see if that clears up your bogging problems.


Return to “240SX Technical Forum”