Car sputtered and almost stalled

A general discussion forum for G35 and G37 owners and a great place to introduce yourself to the NICOclub G-Series Forums!
Bizzenn
Posts: 45
Joined: Sat Jun 24, 2017 4:42 am
Car: 2014 Q60 Journey
Z1 Intake Hoses
Top Speed Axleback exhaust
K&N Filters

Car sputtered and almost stalled

Postby Bizzenn » Wed Feb 21, 2018 5:13 pm

I was in stop and go traffic and my car sputtered and dropped rpms. I had to feather the gas and then it would go. It happen 3 times and after that it was fine. No CEL. Any suggestions?


Bizzenn
Posts: 45
Joined: Sat Jun 24, 2017 4:42 am
Car: 2014 Q60 Journey
Z1 Intake Hoses
Top Speed Axleback exhaust
K&N Filters

Re: Car sputtered and almost stalled

Postby Bizzenn » Thu Feb 22, 2018 12:43 pm

Well, I cleaned both MAF sensors and reset the ecu. So far it runs perfect and the shifts are even smoother.

Bizzenn
Posts: 45
Joined: Sat Jun 24, 2017 4:42 am
Car: 2014 Q60 Journey
Z1 Intake Hoses
Top Speed Axleback exhaust
K&N Filters

Re: Car sputtered and almost stalled

Postby Bizzenn » Thu Mar 15, 2018 9:29 am

Ok so a new issue came up. I started the car and it died. Did this 3 times and on the 4th I gave it some throttle and it was fine. It has 54K on the clock and I had recently cleaned the MAF sensors, did a fuel system cleaning and reset the ecu. Its been perfect for over a month so I'm a little stumped. I checked for codes and nothing. Any sugesstions?

$tarter
Posts: 25
Joined: Thu Sep 28, 2017 10:18 am
Car: 2011 G37S sedan 6sp

Re: Car sputtered and almost stalled

Postby $tarter » Thu Mar 15, 2018 1:58 pm

You checked all of the obvious stuff, so sorry to say, I can't help.

Bizzenn
Posts: 45
Joined: Sat Jun 24, 2017 4:42 am
Car: 2014 Q60 Journey
Z1 Intake Hoses
Top Speed Axleback exhaust
K&N Filters

Re: Car sputtered and almost stalled

Postby Bizzenn » Thu Mar 15, 2018 7:38 pm

I ended up doing the idle relearn and that seemed to have done the trick, at least I hope. It idles much smoother now.


Return to “G35 and G37 General Discussions”