'93 240sx Vert starting issues

Discuss topics related to the CA18DE and CA18DET series engines.
User avatar
krazy skwerelette
Posts: 137
Joined: Wed Jun 30, 2010 2:28 am
Car: 1993 240sx Convertible
2015 Ford Fiesta SFE (Ecoboooost baby!)
1985 Nissan 200sx- Krazyskwerel's
Location: Nashville, TN

'93 240sx Vert starting issues

Postby krazy skwerelette » Sun Aug 27, 2017 1:52 pm

Hey just put a CA18DET in my '93 240sx Vert. It was running fine then after sitting (just overnight) it wouldn't start. Turns out it was flooding. Pulled the fuel pump fuse and started up. If you put the fuse in after it starts and runs it stays running fine. But once you stop the car it floods again and you can't start it. A couple of times it completely lost fuel pressure while running. :confused:
Last edited by Rogue One on Sun Aug 27, 2017 2:49 pm, edited 1 time in total.
Reason: Revised title


User avatar
float_6969
Moderator
Posts: 19426
Joined: Mon Aug 26, 2002 1:55 pm
Car: CA18DET swapped 1995 Nissan 240sx (toy)
2003.5 Mazda Mazdaspeed Protege (lightly modded DD)
Location: Topeka, Kansas
Contact:

Re: '93 240sx Vert starting issues

Postby float_6969 » Fri Sep 01, 2017 4:22 am

Have you checked for codes? It kind of sound like maybe a bad FPR. Can you check fuel pressures? What size fuel pump is in it?

User avatar
centralcoaster33
Moderator
Posts: 2772
Joined: Tue Apr 05, 2005 10:41 am
Car: 240SX #5-1997
Location: Central Coast, CA

Re: '93 240sx Vert starting issues

Postby centralcoaster33 » Fri Sep 01, 2017 4:08 pm

Is that the engine from the s12? FPR takes vacuum, maybe you have a leak from swapping? Did you ground the engine block? I'm just wondering if that would affect the injector pulses. Oh, and fuel return line and evap lines would need to be in correct order and could have been jumbled during a swap...


Return to “CA18DE / CA18DET Forum”

cron