2007 QX56 will not start in cold weather.

A forum for the Nissan Armada, Infiniti QX56, and beginning in 2014, the Infiniti QX80
winbuma
Posts: 3
Joined: Thu Sep 17, 2020 8:40 am
Car: 2007 Infiniti QX56

2007 QX56 will not start in cold weather.

Postby winbuma » Sun Sep 20, 2020 9:20 am

Hello all.

I need help. My QX56 will not start today. Temperature dropped to 40 degrees. This is my 3rd winter this has happened. Basically cant drive until late Narch once we get up to 75 or 80 degrees. This year I want to resolve. It has been to 3 mechanics and 1 dealership. At first thought it was the after market auto starter. Dealer had me remove. It was malfunctioning. One mechanic stated battery, something electrical, etc. New battery did help for a few days. Once the truck would sit for a few days would not start. Sorry for being all over the place. It's been exhausting but I dont want to sell it. Thinking about taking it bck to the dealership. Any advise would be helpful


mdmellott
Posts: 713
Joined: Mon Sep 02, 2019 3:32 pm
Car: 2002 Pathfinder SE, 3.5L, AT, P/4WD
2013 Kia Soul+, 2.0L, AT
Location: SF Bay Area, CA

Re: 2007 QX56 will not start in cold weather.

Postby mdmellott » Sun Sep 20, 2020 12:02 pm

Sounds like a parasitic amperage draw on the battery, killing the cold cranking amps the battery should have or a voltage drop in the cable from the battery to the starter. That voltage drop test may be easy to diagnose wrong if it is done without the starter being under load. Even seasoned mechanics can make this mistake. This video explains it very well.>>> https://www.youtube.com/watch?v=DfLyh43 ... dingersBox

winbuma
Posts: 3
Joined: Thu Sep 17, 2020 8:40 am
Car: 2007 Infiniti QX56

Re: 2007 QX56 will not start in cold weather.

Postby winbuma » Mon Sep 21, 2020 6:07 am

Thnks for the information


Return to “Armada Forum / QX56 Forum / QX80 Forum”