1993 Convertible 240SX Won't Shift Gears

The Internet's ONLY forum for 240sx convertible information and the official home of the 240sx Convertible Club of America!
dmp1160
Posts: 1
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:19 pm
Car: 1993

1993 Convertible 240SX Won't Shift Gears

Postby dmp1160 » Fri Dec 22, 2006 1:23 pm

I just purchased a 1993 240sx convertible automatic and have had 4 occasions where it would not shift gears - revving up to about 5000rpms before I let up on the gas.

Has anyone experienced this?


User avatar
Eikon
Moderator
Posts: 11036
Joined: Sat Apr 24, 2004 3:20 am
Car: 71 240z, 93 Supra TT
Location: Lake Orion, MI
Contact:

Re: 1993 Convertible 240SX Won't Shift Gears (dmp1160)

Postby Eikon » Fri Dec 22, 2006 4:35 pm

Hey dmp.. Welcome to NICO.

Try giving this thread a read. I think you might find some similarities and perhaps even the solution to your problems in here. It's long, but there is some fantastic technical info that should be a huge help to you. Let us know if you have more questions after reading through it.

zerothread?id=96505

User avatar
Florida240sx
Posts: 11662
Joined: Thu Jul 01, 2004 7:17 am
Car: 93 Hatch 5spd
2012 altima coupe 2.5s
Location: DeLand FL
Contact:

Postby Florida240sx » Fri Dec 22, 2006 6:37 pm

Plug on your fuse box inisde the engine bay. You revolutionary sensor is bad. As long as your speedo works now your car will shift after unplugging this.

User avatar
DeXteR
Posts: 2702
Joined: Sun Sep 25, 2005 9:01 pm
Car: 14 Titan Pro4X
05 Xterra OR
92 300ZX Slicktop
94 Sentra RS Rally Car
Location: Hemlock, MI
Contact:

Re: (Florida240sx)

Postby DeXteR » Sat Dec 23, 2006 9:15 am

this is the same thing that brought me to nico... i wonder how many vert owners have come to nico for this very same cause.

i unplugged the bottom connector under the fuse/relay box on the passenger side in the engine bay. it shifted just fine for as long as we had the car on the road.

welcome to nico.

bgoodwill
Posts: 103
Joined: Sat Oct 28, 2006 7:12 pm
Car: 93 240sx convertible
Contact:

Re: (DeXteR)

Postby bgoodwill » Mon Dec 25, 2006 3:47 pm

Any chance of getting a picture to show what it is you're unplugging? Is it in the fuse box, or under it? I thought I was going to have to put in a new trans, but if this does the trick....wow! Worth a try anyway.

User avatar
DeXteR
Posts: 2702
Joined: Sun Sep 25, 2005 9:01 pm
Car: 14 Titan Pro4X
05 Xterra OR
92 300ZX Slicktop
94 Sentra RS Rally Car
Location: Hemlock, MI
Contact:

Re: (bgoodwill)

Postby DeXteR » Tue Dec 26, 2006 4:06 am

here's our official "fix that stupid tranny" thread:zer...age=1

you'll find your answers there. this thread can be found in our sticky about facts, faqs and common problems at the top of the forum.

i'd link you right to the picture, but everyone needs to read this whole article before we let you in our little club.

[off_topic] no more dancin, groovin, christmas smiley [/off_topic]

bgoodwill
Posts: 103
Joined: Sat Oct 28, 2006 7:12 pm
Car: 93 240sx convertible
Contact:

Re: (DeXteR)

Postby bgoodwill » Tue Dec 26, 2006 8:39 am

Thanks much. I did go to that thread yesterday but didn't think there was an answer - today I realize I only read through to the bottom of page 1 - duh! Happy holidays!

User avatar
Florida240sx
Posts: 11662
Joined: Thu Jul 01, 2004 7:17 am
Car: 93 Hatch 5spd
2012 altima coupe 2.5s
Location: DeLand FL
Contact:

Re: (bgoodwill)

Postby Florida240sx » Tue Dec 26, 2006 12:34 pm

Here you goWtf it won't let me post a picture.......Go to the last page of the sticky, scroll halfway down

User avatar
VeloceDrift
Posts: 300
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:52 pm
Car: 1993 s13 coupe, 1995 KA24DET

Re: (DeXteR)

Postby VeloceDrift » Sun Feb 04, 2007 10:52 pm

DeXteR wrote:this is the same thing that brought me to nico... i wonder how many vert owners have come to nico for this very same cause.

i unplugged the bottom connector under the fuse/relay box on the passenger side in the engine bay. it shifted just fine for as long as we had the car on the road.

welcome to nico.
my car does the same thing:( cant wait for the 5 speed swap!

User avatar
VeloceDrift
Posts: 300
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:52 pm
Car: 1993 s13 coupe, 1995 KA24DET

Re: 1993 Convertible 240SX Won't Shift Gears (dmp1160)

Postby VeloceDrift » Sun Feb 04, 2007 11:00 pm

im having the same problem as everyone else.. when its cold my tranny does not want to shift out of first now and again. All i do is turn my ignition of and back on again real quick and every time i do that it shifts into second. i put some "miracle fluid in it a month ago and over time it seemed to help out ok although it is not fixed because it does still happen every once in awhile.

kc240guy
Posts: 425
Joined: Thu Jun 29, 2006 3:31 pm
Car: gold s13 and a maxima

Re: 1993 Convertible 240SX Won't Shift Gears (VeloceDrift)

Postby kc240guy » Mon Feb 05, 2007 8:53 am

theres a sensor to unplug. i posted a pic in that thread.


Return to “240SX Convertible Forum”